februar 26

Intervalgang: 6 med temposkift

0  comments

FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN

FOREDRAG OM INTERVALGANG:

6 med temposkift

Jerry Ritz fik i 2004  stillet diagnosen Diabetes type2 og har nu har viet et stor del af sit liv til at gøre noget for andre med den hastigt voksende livsstilssygdom. 

Jerry Ritz er tidligere formand for Diabetesforeningen i Hørsholm og Fredensborg, der blev stiftet på hans initiativ i 2009. I dag har lokalforeningen næsten 1000 medlemmer og et højt aktivitetsniveau. Ved siden af dette har formanden draget land og rige rundt og holdt foredrag om intervalgang og hvad denne motionsform kan gøre i relation til Diabetes type 2. Er du på udkig efter dette foredrag, så kan du finde arrangør-info nederst på denne side.

Hele Danmarks mr. Intervalgang

Siden er Jerry Ritz blevet hele Danmarks ”mr. Intervalgang” efter at han i efteråret 2011 deltog i et fire måneders videnskabeligt forsøg, da lægerne på Rigshospitalet ville teste effekten af intervalgang for diabetikere. Han har i nyhedsudsendelser på DR1 og TV2 efterfølgende fortalt om sin deltagelse i forsøget. I forsøgsperioden var han forpligtet til én times træning hver dag med intervalgang og tilbagelagde en distance på omkring 40 km om ugen.

Intervalvalg er den form for træning hvor man først går 3 minutter i normalt tempo og derefter går 3 minutter i højest mulige tempo, så pulsen kommer op. Læge Kristian Karstoft, Center for Inflammation og Metabolisme, Rigshospitalet,  har ledet forsøget.

De daglige gå-ture med intervaller har haft en betydelig effekt på Jerry Ritz’ personlige sundhed. Da forsøget var slut, kunne lægerne på Rigshospitalet konstatere, at hans kondition var gået fra middel til meget høj. Langtidsblodsukkeret var faldet, og som en lille sidegevinst havde Jerry Ritz tabt 7 kilo i løbet af de fire måneder, som forsøget varede.

En overraskende sidegevinst

Men én ting er, hvad lægerne kan måle og veje.  Jerry Ritz har også høstet en helt anden gevinst:

“Jeg har fået et meget bedre velbefindende og meget mere energi i hverdagen. Når folk hører, at jeg har startet dagen med en times hård gåtur med sved på panden, så tror de, at jeg flader ud resten af dagen, men det er lige modsat, jeg har fået meget mere energi,” siger Jerry Ritz, der gerne anbefaler denne form for motion, som ud over godt fodtøj ikke kræver noget dyrt udstyr.

I 2014 blev Jerry Ritz hædret af Diabetesforeningen med Oscar Jensens Legat for bl.a. sit gåpåmod, foredragsvirksomhed og promoveringen af intervalgang for diabetikere.

Vi kan på det varmeste anbefale, at alle medlemmer af Diabetesforeningerne får mulighed for denne oplevelse. Få fat i ham før din ”nabo” afdeling, måske sammen eller i forlængelse af hinanden, når Jerry Ritz forhåbentlig skal ses og høres rundt om i landet. At Jerry Ritz så kan fås for et absolut rimeligt honorar, betyder kun, at alle har muligheden

Solveig Mølgaard

Diabetesforeningen Næstved kommune

 Både tilhørerne og arrangørerne var rigtig godt tilfredse med arrangementet, som bestemt kan anbefales, da det passer ind i alle aldersgrupper. Mange tak for en inspirerende aften!

Inger Kristensen

Diabetesforeningen Ikast-Brande

Arrangør-info

Honorar for dette foredrag inkl. forberedelse og spørgsmål kr. 5.900,- + transport (km-godtgørelse + færge) og ophold vest for Storebælt.

OBS! Diabetes Lokalforeninger får 50% rabat på honoraret og skal kun betale kr. 2.950,- + transport. Vest for Storebælt plus hotelophold (inkl. morgenmand) for 2 personer.
Deltagerantal max. 100 personer. Der skal på stedet forefindes pc, video-projektor og lærred til PowerPoint.

Kontakt Jerry Ritz for ledige datoer • Tlf. 45 86 66 55 • Mobil: 40 15 64 55 • E-mail: jerryritz@live.dk


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350