januar 27

Showbizz og Intervalgang: Man ka’ hva’ man vil

0  comments

Jerry Ritz, intervalgang.dk

FOTO: CARSTEN LUNDAGER

FOREDRAG OM ET SPÆNDENDE LIV MED SHOWBIZZ OG DIABETES TYPE 2

Man ka' hva' man vil

The Beatles’ koncert i K.B. Hallen og visesangeren Evert Taubes optræden på Gröna Lund i Stockholm i sommeren 1964 ændrede den dengang 16-årige Jerry Ritz’ liv for bestandig. Knægtens kærlighed til musikken og en god portion viljestyrke var det udgangspunkt der resulterede i en bemærkelsesværdig karriere bag kulisserne i den danske underholdningsbranche.

Musik- og teaterproducenten Jerry Ritz fortæller om sit spændende liv som igangsætter og de mange mennesker han har arbejdet sammen med indenfor showbizz. Hvordan han i 2004 fik stillet diagnosen Diabetes type 2 og nu har viet et stor del af sit liv til at gøre noget for andre med den hastigt voksende livsstilssygdom.

Du kan finde arrangør-info nederst på denne side.

Jerry Ritz er tidligere formand for Diabetesforeningen i Hørsholm og Fredensborg, der blev stiftet på hans initiativ i 2009. I dag har lokalforeningen næsten 1000 medlemmer og et højt aktivitetsniveau.

'Bagmand’ i underholdningsbranchen

Listen over kunstnere, som Jerry Ritz har arbejdet sammen med, tæller navne som Led Zeppelin, ABBA, Paul McCartney, Cliff Richard, Rod Stewart, Sebastian, Linie 3, Ghita Nørby, Michala Petri, Eddie Skoller, Per Pallesen, Søren Pilmark og mange, mange flere.

Som ganske ung i 60’erne var han tourmanager for de store engelske rockgrupper, når de gæstede Skandinavien, samt PR-mand og grafisk designer. Senere repertoirechef i den internationale musikkoncern EMI’s danske afdeling i 70’erne med ansvar for markedsføring af branchens sværvægtere. Derefter selvstændig med sit eget produktionsselskab TUBA som manager, koncertarrangør, forlagschef og producent af revyer, shows, plade- og tv-produktioner. Derefter kulturhusdirektør, turnéarrangør, teater- og musikproducent. Han besidder i dag flere tillidsposter indenfor såvel det kulturelle som på det humanistiske område. Selv siger Jerry Ritz:

”Jeg har været meget privilegeret ved at kunne lave lige præcis det, som jeg har haft allermest lyst til. Det har været en utrolig rejse. Som dreng var musik og teater min store passion. At det blev min professionelle levevej var en  drøm, der gik i opfyldelse”.

Livet med Diabetes type 2 og virkningen af intervalgang

Foredraget er delt op, så første del handler om tiden før Jerry Ritz fik Diabetes. Efter en kaffepause kommer det til at handle om, hvordan det er at leve med en kronisk sygdom som Diabetes type 2 og hvad Jerry Ritz selv aktivt har gjort for at få et godt liv på trods af sin sygdom. Vi skal høre, hvordan han er blevet hele Danmarks ”Mr. Intervalgang” efter at han i efteråret 2011 deltog i et fire måneders videnskabeligt forsøg, da lægerne på Rigshospitalet ville teste effekten af intervalgang for diabetikere. Han har i nyhedsudsendelser på DR1 og TV2 efterfølgende fortalt om sin deltagelse i forsøget. I forsøgsperioden var han forpligtet til én times træning hver dag med intervalgang og tilbagelagde en distance på omkring 40 km om ugen.

Intervalvalg er den form for træning, hvor man først går 3 minutter i normalt tempo og derefter går 3 minutter i højest mulige tempo, så pulsen kommer op. Læge Kristian Karstoft, Center for Inflammation og Metabolisme, Rigshospitalet,  har ledet forsøget.

De daglige gå-ture med intervaller har haft en betydelig effekt på Jerry Ritz’ personlige sundhed. Da forsøget var slut, kunne lægerne på Rigshospitalet konstatere, at hans kondition var gået fra middel til meget høj. Langtidsblodsukkeret var faldet, og som en lille sidegevinst havde Jerry Ritz tabt 7 kilo i løbet af de fire måneder, som forsøget varede.

Sidegevinsten

Men én ting er, hvad lægerne kan måle og veje.  Jerry Ritz har også høstet en helt anden gevinst:

“Jeg har fået et meget bedre velbefindende og meget mere energi i hverdagen. Når folk hører, at jeg har startet dagen med en times hård gåtur med sved på panden, så tror de, at jeg flader ud resten af dagen, men det er lige modsat, jeg har fået meget mere energi,” siger Jerry Ritz, der gerne anbefaler denne form for motion, som ud over godt fodtøj ikke kræver noget dyrt udstyr.

I 2014 blev Jerry Ritz hædret af Diabetesforeningen med Oscar Jensens Legat for bl.a. sit gåpåmod, foredragsvirksomhed og promoveringen af intervalgang for diabetikere.

Jerry Ritz kom til Nordfyn og fortalte solbrændt, glad og med humor om sin tid i showbizz og projekt intervalgang. Stjernedrysset fremkaldte minderne om ungdom og musik, glæde og energi fyldte os. De fleste mindedes en tid uden diabetes, hvor man havde overskud til alt muligt andet. Gejsten blev videreført til emnet om intervalgang. Der var stor spørgelyst og mange fik mod på at afprøve intervalgang i eget regi. I alt en vellykket aften

Birgitte Langebæk

DiabetesforeningenNordfyns Kommune

Den modne generation vil i nostalgi mindes deres egen ungdom og deres idoler i første halvdel af foredraget, og vil i sidste halvdel blive inspireret til at selv at komme i gang med en sundere livsstil.  
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ til Jerry Ritz!

Jacob Løve

DiabetesforeningenTårnby & Dragør

Arrangør-info

Honorar for dette foredrag inkl. forberedelse og spørgsmål kr. 5.900,- + transport (km-godtgørelse + færge) og ophold vest for Storebælt.

OBS! Diabetes Lokalforeninger får 50% rabat på honoraret og skal kun betale kr. 2.950,- + transport. Vest for Storebælt plus hotelophold (inkl. morgenmand) for 2 personer.
Deltagerantal max. 100 personer. Der skal på stedet forefindes pc, video-projektor og lærred til PowerPoint.

Kontakt Jerry Ritz for ledige datoer • Tlf. 45 86 66 55 • Mobil: 40 15 64 55 • E-mail: jerryritz@live.dk 


Tags


You may also like

Intervalgang: 6 med temposkift

Intervalgang: 6 med temposkift
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350